Hoe kies je een alternatieve behandeling voor lyme?

 
Als één of enkele maanden antibiotica je er niet bovenop helpen, hebben huisartsen en specialisten vaak geen oplossing voor lymepatiënten. Terwijl het vaak een ernstige ziekte is die veel beperkingen oplevert. Daarom zoeken veel mensen met chronische lyme een alternatieve behandeling. Maar er zijn er zoveel, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. 7.200 lymepatiënten hebben hun ervaring met behandelingen vastgelegd. Die schat aan ervaringen kan andere mensen met lyme op weg helpen!
 
MyLymeData is een registratie van nu meer dan 18.000 mensen met chronische lyme in de VS. MyLymeData is een initiatief van mensen met lyme en heeft al verschillende wetenschappelijke publicaties opgeleverd.
 
Vier jaar geleden had MyLymeData 7.300 deelnemers: 7 op de 10 gaven aan dat men alternatieve behandelingen doet, ruim de helft van hen doet dat naast het gebruik van antibiotica. Patiënten geven in deze registratie zelf aan bijvoorbeeld:
  • Welke behandelingen heeft men gedaan? En per behandeling is naar de indruk gevraagd: was deze heel effectief, gemiddeld effectief, niet effectief of weet men het niet?
  • Vaak wordt gedacht dat alternatieve behandelingen geen bijwerkingen hebben. Dat is helaas niet altijd zo. Dus is ook gevraagd: had men geen bijwerkingen of waren de bijwerkingen mild, gemiddeld of ernstig?
 
In de grafiek kun je zien dat er grote verschillen zijn: kruidenbehandelingen en saunatherapie zijn volgens de patiënten het meest effectief: 2 op de 3 hadden hier baat bij. Het minste baat hadden patiënten bij stamcelbehandelingen en hyperbare zuurstoftherapie. De meeste bijwerkingen ondervond men van ontgiften en behandeling met een rife machine. Natuurlijk zou je liefst nog veel meer willen weten, bijvoorbeeld welk kruidenprotocol het meest effectief was.
 
Via deze link zie je een Engelstalige pagina met meer informatie. Op elke telefoon en computer werkt het anders, maar je kunt webpagina’s in het Nederlands vertalen; als je eenmaal weet hoe dat bij jou gaat is dat heel makkelijk. Op deze pagina is de grafiek helaas niet te vertalen, maar je kunt er wel op klikken en dan krijg je meer in detail de uitkomsten. Wellicht biedt deze info mensen met lyme houvast bij de keuze van een volgende stap in de zoektocht naar een betere gezondheid.

Meld je aan voor de nieuwsbrief van het Lymefonds en zo blijf je elke maand op de hoogte.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen